کبوتر جنگلی - Columba palumbus - woodpigeon

 کبوتر جنگلی

پرنده ای است خاکستری رنگ با نوار های سفید بر گردن و سینه ای به رنگ صورتی کم رنگ که البته در جوانترها نوارهای سفید بر روی گردن وجود ندارد. هم در نوع بزرگسال و هم در کبوتران جوان یک نوار سفید در بال در هنگام پرواز قابل مشاهده است.

کبوتران جنگلی از غلات، میوه ها، دانه ها، نخود فرنگی و حبوبات، ریشه محصولات زراعی و گاه به گاه از بی مهره گان تغذیه می کنند.

اندازه این پرنده بین 38 تا 43 سانتیمتر است.

هنگام جفت یابی پرنده نر به ارتفاع زیاد پرواز می کند و سپس همزمان با کوبیدن بالها به یکدیگر به پایین برمیگردد ، همچنین مصالح لازم برای ساخت لانه را برای نوع ماده هدیه می آورد و همزمان مبادرت به ساخت قسمت کفی لانه بر روی بلندای درختان می کند.

معمولا دو عدد تخم سفید رنگ می گذارند و هر دو جنس نر و ماده برای پرورش جوجه ها با همکاری یکدیگر حدود 17 روز به نوبت بر روی تخمها می خوابند. پس از خروج جوجه ها از تخم برای تغذیه آنها ، از ماده شیرمانندی که در منبع خاصی در بدن والدین تولید می شود استفاده می کنند. جوجه ها پس از گذشت 29 تا 35 روز دارای پر می شوند و تمرین برای پرواز را آغاز می کنند.

محدوده زندگی این پرنده سرتاسر اروپا ، شرق روسیه ، شمال آفریقا و سرتاسر منطقه خاورمیانه از جمله ایران را شامل می شود و مکان های زندگی آنها شامل جنگل ها ، پارک ها و باغ ها و حتی مراکز شهری است. تغذیه این پرنده بیشتر در زمین های کشاورزی است که از همین روی می تواند آفتی برای کشاورزی باشد.

کبوتر جنگلی در لیست حفاظت از حیوانات در محدوده سبز رنگ قرار دارد و کمترین نگرانی در مورد بقای این پرنده وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 منبع : ( References)

ARKive species - Woodpigeon (Columba palumbus)

/ 3 نظر / 69 بازدید
نگاهی به طبیعت

سلام بسیار عالی و جامع بود آقای ابراهیمی عزیز سپاس از لطف و محبت شما شاد و تندرست باشیذ

محیط بان امید عزت پور

با سلام و خسته نباشید ممنون که ویدیوهای موجود در آپارات بنده سر زدی موفق و موید باشید و آرزوی توفیق روز افزون برای شما

کریم ادیب

جناب ابراهیمی گرامی درود تشکر از اینکه عکسهای زیبائی را از این پرنده ی با شکوه به نمایش گذاشته اید متاسفانه نوع برجی و چاهی آن مورد بی مهری شکارچیان قرارگرفته شاید انواع ساکن امازاده ها شانس بیشتری داشته باشند گرچه میگویند: شکسته بال تر از من میان مرغان نیست*دلم خوشست که نامم کبوتر حرم است.